L'exconseller i candidat de Junts per Catalunya (JxCat) Josep Rull va afirmar que si el 21-D les urnes els donen un suport «molt sòlid» per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat serà «molt difícil» que el detinguin quan torni de Bèlgica.

Rull va dir que és «condició necessària» que hi hagi una victòria electoral del sobiranisme en les catalanes perquè Puigdemont pugui tornar, ja que el mateix president cessat es va comprometre a tornar si és investit. El número 6 de JxCat per Barcelona va evitar fer retrets a ERC i tampoc va plantejar altres escenaris que no siguin el d'investir Puigdemont. «No considerem cap altre escenari que no sigui la investidura del president legítim, Carles Puigdemont, si hi ha majoria parlamentària que l'avali i un triomf electoral», va subratllar. En canvi, va criticar el líder del PSC, Miquel Iceta, al qual va acusar de «voler rentar la seva consciència parlant d'indults» als sobiranistes processats, però d'aquesta manera no fa més que «perjudicar-los» perquè els assenyala ja com a «culpables».

Sobre la intenció d'ERC d'investir el seu candidat, Oriol Junqueras, si guanyen el 21-D, Rull no va voler fer cap retret a Esquerra: «Els nostres adversaris polítics en aquestes eleccions, que no enemics, són el tripartit del 155».