L'expresident de l'ANC i 'número 2' de JuntsxCat per a les eleccions catalanes, Jordi Sànchez, ha estat traslladat de mòdul a la presó madrilenya de Soto del Real aquest dissabte per difondre's un missatge seu gravat per a un míting del passat divendres.

Segons ha explicat a Europa Press el seu advocat, Jordi Pina, no ha fet res en contra del reglament penitenciari, i castigar-lo per això és "una arbitrarietat total" que estudiarà presentar una queixa, mentre que el propi Sànchez ja li ha manifestat aquest dissabte la seva voluntat de queixar-se.

El lletrat equipara aquest missatge d'àudio a qualsevol altre missatge de la resta de dirigents independentistes que s'ha llegit aquests dies en actes públics, encara que el suport en què es va emetre sigui diferent, i a més ha recordat que ERC ha emès aquest dissabte un altre missatge d'àudio del també empresonat Oriol Junqueras en un míting .

Pina ha dit que el divendres "li van fer un registre personal a la cel·la cercant un mòbil, que no tenia" perquè ell no va gravar el missatge, sinó que Sànchez havia transmès a una persona per telèfon un text per al míting, que aquesta persona va gravar en comptes de transcriure.

Ha reiterat que el seu defensat té "llibertat per comunicar-se amb l'exterior", per la qual cosa ha ratllat de vergonya i càstig en tota regla que li hagin traslladat, del mòdul 1 al 8.

"Per a un intern, després de dos mesos a la presó és tornar a començar" perquè trenca la rutina que havia consolidat, i equival a entrar de nou a una presó.

El missatge de Sànchez pel míting central de JuntsxCat era la seva primera aparició en campanya i demanava, entre altres coses, votar a la candidatura de Carles Puigdemont per derrotar el que representa el president del Govern, Mariano Rajoy, i els seus "ximples útils", en referència al cap de llista del PP, Xavier García Albiol, la de Cs, Inés Arrimadas, i el del PSC, Miquel Iceta.

30 dies sense sortir al pati

Aquesta és la segona vegada que el sancionen, després que li imposessin 30 dies sense sortir al pati del mòdul en descobrir-se cartes entre la seva roba, com ha explicat Pina.

Ha al·legat que el seu client no sabia el reglament i va enviar cartes a la seva família en un paquet de roba en comptes de per correu, però no amagant-les a propòsit, sinó deixant-les visibles: "La sanció per això és de 3 a 30 dies sense sortir al pati: casualment, li van imposar 30", ha retret irònicament.