El portaveu de JuntsxCat i número 8 per Barcelona, Eduard Pujol, ha anunciat que portaran a la Fiscalia les declaracions de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, en què va dir el president Mariano Rajoy ha aconseguit que JuntsxCat i ERC no tinguin líders perquè "estan escapçats".

Durant un esmorzar solidari amb La Marató de TV3 aquest diumenge a Sant Celoni, ha acusat a Rajoy de posar i treure a gent de la presó: "Què s'han cregut? Si es volen treure la màscara, nosaltres els portarem a la Fiscalia".

Segons Eduard Pujol, no es pot posar i treure a gent de la presó "saltant-se l'Estat de Dret", i els ha interpel·lat a dir-ho davant la Fiscalia.

"A Catalunya no ens poden manar els que prevariquen", ha destacat el portaveu de la candidatura, que veu en els dirigents del PP enyorança del franquisme, i els ha reclamat tornar a la democràcia.

Segons ell, fa dies que Rajoy no pot dormir --"ni dormidines ni punyetes"-- perquè té pànic i malsons davant una possible victòria de Puigdemont, ja que, segons el seu judici, tem Catalunya i la reacció dels catalans a les urnes.

"Si voleu que Soraya Sáenz de Santamaría faci la cara d'Arias Navarro el 20N, que el sanglot d'Arias Navarro el faci Rajoy, voteu a Puigdemont, i que sàpiguen així qui mana a Catalunya", ha exclamat.