Puigdemont retreu a Sáenz de Santamaría que consideri la independència una idea "criminal"

El candidat de JxCat, Carles Puigdemont, retreu a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que consideri que la independència és una idea "criminal". "Ventar-se d'estar liquidant l'independentisme. És això el que busquen, posar l'independentisme a la presó perquè consideren que la independència és una idea criminal", ha replicat Puigdemont en una entrevista a TV3 després que la vicepresidenta hagi reivindicat en un acte electoral que el PP ha "escapçat" els líders independentistes. Puigdemont diu que la reacció "tan autoritària" de l'Estat no era la "més previsible" en el mapa de probabilitats que el Govern tenia previst, tot i així, ha defensat que no es va equivocar en confiar en la democràcia espanyola. "Jo estic disposat a tot per la independència. Però hi ha una cosa que no faré mai: la violència", ha reblat.

Junqueras: "Personalitzar la Generalitat genera rebuig"

El cap de llista d'ERC a les eleccions del 21 de desembre, Oriol Junqueras, ha considerat, en una entrevista al diari 'Ara' que ha respost per escrit des d'Estremera, que ara no toca "personalitzar, ni patrimonialitzar les institucions" perquè "més aviat genera rebuig i estigmatitza la Generalitat". Preguntat per si vol ser president o si creu que ho hauria de ser Puigdemont si hi ha majoria independentista als comicis d'aquest dijous, Junqueras ha afirmat que guanyar "és el pas imprescindible per aturar la piconadora que volen fer passar per damunt de Catalunya". El republicà ha assegurat que si la seva formació guanya, implementarà "el resultat sense apriorismes, pensant en la majoria social i a fer un Govern fort".

Pedro Sánchez diu a la "majoria cautelosa" que el vot útil per garantir un president no independentista és el PSC

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit a la "majoria cautelosa" de catalans que el vot útil el proper 21 de desembre és el del PSC. "Si vols maximitzar el teu vot i no vols un president independentista, a Iceta has de votar", ha dit durant un acte de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a Barcelona. Sánchez ha insistit que l'objectiu que es vol aconseguir amb aquestes comicis és que no hi hagi un president independentista i per això ha reivindicat que "l'única persona que pot garantir reunir el suport de totes les forces no independentistes de diferents ideologies" és el socialista català. El secretari general del PSOE ha ha tornat a agrair la campanya propositiva d'Iceta i li ha dit entre bromes que acabaran "ballant agafats".

Domènech reivindica la majoria progressista com l'"única alternativa" a Carles Puigdemont

El cap de files de Catalunya en Comú-Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha reivindicat aquest dissabte un govern d'esquerres com "l'única alternativa" a Carles Puigdemont i Junts per Catalunya. "És la més justa, per superar la fase actual com a país" i deixar enrere així un bloc, el constitucionalista, que "no suma", i uns "fulls de ruta que no han dut enlloc". Ho ha dit en l'acte central dels comuns a Nou Barris, a Barcelona. Domènech també ha fet una crida als votants d'esquerres i progressistes a sumar-se als comuns perquè no es reeditin aliances "amb la dreta" al Parlament. "El vot a CatECP és el vot que ens ha d'alliberar", ha dit en un missatge implícit als votants tradicionals d'ERC, CUP i PSC que "fa anys que voten contra ells mateixos", ha assegurat.

Rivera insisteix en equiparar Puigdemont amb Le Pen i els populismes antieuropeistes

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat a comparar Puigdemont amb Marine Le Pen, líder del Front Nacional Francès, i amb els moviments populistes que volen ''trencar Europa''. Rivera ha reivindicat el paper de la UE per aturar ''el cop humiliant i decepcionant'' a la democràcia que es va donar al Parlament i ha defensat el projecte europeu per garantir la sobirania. El líder de Cs també ha criticat el Brexit i ha assegurat que el millor que es pot fer és ''vacunar-se'' contra el fenomen i fer autocrítica per buscar les causes d'alguns fracassos europeus. La candidata de Cs, Inés Arrimadas, ha reconegut que ''la democràcia no és té'' sinó que ''es manté'' i per això, ha animat a ''regar-la'' cada dia com fan els independentistes ''amb la llavor nacionalista''

La CUP acusa de "terroristes" els que "enganyen" la gent gran dient-los que no cobraran les pensions

La CUP ha volgut tornar a posar la seva petjada a l'àrea metropolitana per demanar el vot a la Catalunya "mestissa" i a la classe treballadora. L'exdiputada Gabriela Serra ha retret al 'bloc del 155' que enganyi les persones grans amb "menys mitjans i més dificultats culturals" dient-los que no cobraran les pensions en una Catalunya independent. "Això sí és terrorisme", ha etzibat. En aquest sentit, els cupaires han posat en valor el mestissatge que han representat ens els darrers mesos els CDR i demana a PP i Cs que "no utilitzin els veïns amb mentides". La número dos de la CUP per Barcelona, Maria Sirvent, reivindica Catalunya com a terra d'acollida i rebutja el missatge de fractura social que exposen Xavier Garcia Albiol o Inés Arrimadas.

Olmedo (PPC): "Hem guanyat afiliats a Girona, el 155 no ens passarà factura i estic convençuda que sortiré diputada"

La cap de llista del PPC per Girona al 21-D, Maria Àngels Olmedo, creu que el 155 no els passarà factura a les urnes i es mostra "convençuda" que, a la demarcació, "com a mínim" els populars tornaran a tenir un escó al Parlament. De fet, Olmedo subratlla que el partit ha guanyat afiliats, cosa que és "una bona mostra que hi ha gent que comparteix i avala el nostre ideari". La candidata afirma que parlar sobre l'independentisme ja se li fa "pesat" i diu que el sobiranisme arriba "desinflat" als comicis, perquè s'ha demostrat que "és un gran engany". De fet, assegura que té molts coneguts que eren independentistes, però que ara s'han sentit enganyats i que el 21-D "es quedaran a casa". Maria Àngels Olmedo troba "ridícul" que "s'engalanin" ciutats amb llaços grocs -tot i que respecta aquells qui els llueixen a la solapa- i rebutja de ple que es pengin als ajuntaments, escoles i edificis públics.