Anna Gabriel, Mirella Cortès i David Saldoni. No fa gaires anys, 8 o 9, haurien estat noms de la crònica d'un ple de Sallent. Aleshores, Cortès era l'alcaldessa, Gabriel era la seva sòcia de govern, i Saldoni treballava des de l'oposició per ocupar el lloc que avui ostenta, la cadira presidencial del ple de la corporació sallentina. Aquella foto de l'ahir té ara una rèplica com a polítics que estan o poden estar a la primera línia política del país.

La mitjanit passada s'ha donat el toc de sortida a la campanya electoral per a les eleccions al Congrés de Diputats i Mirella Cortès i David Saldoni són als primers llocs de dues de les llistes que presenten grups catalans: Cortès és la número 6 d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i Saldoni el 8 per la candidatura Democràcia i Llibertat (DiL), hereus de CDC.

La tercera política citada, Anna Gabriel, és en aquests moments una de les polítiques que tenen un paper clau per saber si el país inicia el procés cap a la independència o es convoquen noves eleccions per al proper mes de març. Va ser la número 2 de la candidatura de la CUP, però la seva figura com a peça clau en la política d'aquest grup l'ha situat clarament en la primera línia. És la cara de la CUP, la dona que té la clau per al pacte o el trencament amb Junts pel Sí.