El candidat del PP, Mariano Rajoy, va advertir que el PSOE, C's i Podem podrien estar tancant acords per governar després de les eleccions del 20 de desembre. "Els espanyols han de ser conscients d'allò que altres poden estar pactant", va dir Rajoy en un míting a la localitat malaguenya d'Estepona.

Va afegir que amb els populars no hi haurà sorpreses perquè el PP vol pactar amb els espanyols, "aquest és l'únic pacte que ens interessa". El candidat també va insistir que garantiran "la unitat d'Espanya i la sobirania nacional" advertint que "Espanya serà allò que els espanyols vulguin que sigui, visquin a Pontevedra o a qualsevol altre lloc".

Rajoy creu que ha de governar "la força més votada" perquè és el millor exemple "democràcia i de justícia". Va criticar que la resta de candidats parlin més de possibles pactes postelectorals que dels seus programes. En aquest sentit, va manifestar que "altres no se sap què ofereixen ni tampoc què volen perquè mai han fet res. De l'única cosa que saben parlar és de pactes". És per això que va presentar el PP com la millor opció de govern i va garantir "treball, dedicació i esforç". El candidat va afegir que no es pot defallir en "les polítiques de reformes" que han portat a "la recuperació".

Rajoy no va perdre l'oportunitat de criticar la gestió del govern de José Luis Rodríguez Zapatero assegurant que quan el Partit Popular va arribar al poder es va trobar "desequilibris econòmics, inflació i recessió", i va treure pit en assegurar que la seva formació ha estat capaç de capgirar la situació i de blindar "el sistema públic de pensions, de mantenir els grans serveis públics i de prioritzar i d'atendre les necessitats socials".