El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DiL) al Congrés, Francesc Homs, va dir que és "de manual" que les pensions estaran "més garantides" en una Catalunya independent i va afegir que negar-ho és "com negar la força de la gravetat".

Acompanyat del número dos per Barcelona, Carles Campuzano, i de la vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Neus Munté, Homs va oferir ahir una conferència sobre les pensions a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on va reivindicar DiL com la força de "canvi estructural" per a Catalunya davant del "bipartidisme de quatre", de PP, PSOE, C's i Podem.

Homs va advertir que és "mentida que tots els espanyols són iguals", perquè, tal com va raonar, no tots gaudeixen del mateix poder adquisitiu, ja que els catalans cobren les mateixes prestacions que altres espanyols, tot i que a Catalunya "el preu d'un lloguer o del cistell d'anar a comprar és més alt". A més, va denunciar que "alguns critiquen" la situació "però no fan res per canviar-ho a fons i, a tot estirar, plantegen un referèndum". "Un referèndum és la solució a les pensions?", es va preguntar el candidat de la coalició electoral liderada per Convergència.