El cap de llista del PPC a les eleccions generals, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que fins ara no s'havia plantejat mai un "desafiament tan frontal" contra el pacte constitucional. "Mai ningú s'havia atrevit a anar tant lluny, saltant-se el pacte, incomplint el pacte, i qui incompleix un pacte és un traïdor". Ho ha dit en l'acte central de campanya dels populars, amb de la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, i dels caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona. En un acte amb un miler de persones i en què s'ha sentit tres cops una veu cridar "a la presó", Fernández Díaz ha assegurat que un govern del PP no permetrà "que ningú trenqui Espanya" i ha advertit que no cauran en "provocacions" que puguin fer "augmentar el victimisme" de l'independentisme.

Fernández Díaz ha assegurat que les eleccions de diumenge vinent són "especialment importants" precisament per això. Perquè "fins ara" des que es va aprovar la Constitució "ningú s'havia atrevit amb un desafiament tan frontal contra el pacte constitucional". I en el que això representa: "la unitat" territorial. "Mai ningú s'havia atrevit a anar tant lluny, saltant-se el pacte, incomplint el pacte, i qui incompleix un pacte és un traïdor", ha etzibat Fernández Díaz entre aplaudiments i mentre una veu d'entre el públic cridava "a la presó".

En aquest sentit ha alertat que hi ha en risc la convivència que s'ha forjat a Catalunya i que va alimentar-se del lema 'Avui més que mai, Catalunya un sol poble". Per això ha advertit que qui governa "en funcions" tendeix a una dinàmica política "que no té cabuda en la comunitat civilitzada i democràtica occidental". Creu que és així perquè s'hauria de basar en la democràcia, però que s'estar contraposant "legalitat i democràcia". "A la presó", s'ha sentit per segon cop.

La reforma de la Constitució

Jorge Fernández Díaz ha tornat a posar sobre la taula la reforma de la Constitució sempre que sigui per "cohesionar millor Espanya" i a base de diàleg, negociació i consens. En aquest sentit ha advertit però que els independentistes no volen reformar-la sinó "destrossar-la" i posar en dubte elements com la unitat d'Espanya, la sobirania "nacional" o la igualtat davant la llei. "Que no comptin amb nosaltres".

La força de la llei

En recordar que Artur Masporta dues investidures fallides, el cap de llista popular ha asegurat que el seu partit es mantindrà "ferm en el fons i intel·ligent en la forma" i sense fer pagar als catalans la "irresponsabilitat dels seus dirigents". Precisament per això ha avisat l'independentisme que un govern del PP amb Mariano Rajoy al capdavant "no caurà en provocacions". "Voldrien una resposta per augmentar el victimisme, guanyarem amb la força de la llei de l'estat de dret", ha advertit de cara el 20-D.

Un 3% que no és en creixement

El popular també ha assegurat que Espanya no és "ni una assemblea ni un plató de televisió", en referència a la CUP i C's i Podemos. Sinó que el seu partit ha treballat pel"benestar, la feina i la prosperitat" de totes les generacions. Per això ha reclamant el vot als electors per "apuntalar l'edifici de la recuperació", que segons el també ministre de l'Interior va començar el 2011. En aquest sentit, ha parlat de xifres de creixement percentual. "Alguns saben molt de 3% però no de creixement", ha etzibat sobre els casos de presumptes comissions al voltant de CDC.

Per tot plegat, el 20-D el popular ha fet una crida a "concentrar el vot" i més després de les enquestes que assenyalen com a comú denominador una victòria del PP. I per això ha demanat, de fet, no confiar en els socialistes, "cavall de Troia" de l'independentisme d'ERC i la CUP a municipis com Badalona i Castelldefels.

Tot plegat s'ha dit a l'acte central de campanya dels populars a l'hotel Barceló Sants, de la capital catalana. Ha inaugurat l'acte la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i hi han intervingut els caps de llista per Tarragona, Jordi Roca; Girona, Concepció Veray; i Lleida, José Ignacio Llorens.