L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va matisar ahir que quan diumenge en el míting de Podem va dir que "Madrid pot tornar a ser la nostra capital" volia dir "la capital de la gent, de la gent de baix, que està fent una revolució democràtica a Catalunya, Galícia, València i Madrid".

Amb aquestes paraules Colau va sortir al pas de les crítiques rebudes pel candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, i el regidor d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch. Aquest últim va etzibar a Colau que "ha de tenir present en tot moment i en tot lloc que és l'alcaldessa de Barcelona. I que la nostra capital és Barcelona. Punt".

En declaracions Rac1, Colau va reconèixer que "hauria d'haver calculat millor que en campanya electoral, en la qual tinc poca experiència, cada frase es pot malinterpretar. Hauria d'haver afinat més". No obstant això, va demanar "als companys d'Esquerra una mica de responsabilitat i que no deixin de veure qui són els aliats del dret a decidir i qui els adversaris". L'alcaldessa va comentar que li sap greu que "una frase extreta de context sigui aprofitada per companys d'ERC, com Joan Tardà, amb qui compartim moltes coses, com el dret a decidir i la sobirania de Catalunya". Va recordar Colau que el context en què va pronunciar les seves paraules era en un auditori, la Caja Mágica de Madrid, "amb molta gent que cridava 'Visca Catalunya!' i que defensava el dret a decidir de Catalunya".

L'alcaldessa de Barcelona no va voler precisar quina seria la seva opció en un hipotètic referèndum per la independència: "dependrà de les propostes", va dir.

Des de Tortosa, el candidat d'En Comú Podem per Barcelona Xavier Domènech va dir sobre això que "quan es tenen pocs temes de campanya i poques propostes, es pot discutir molt sobre coses que afecten poc la campanya i les propostes que hem de fer per al 20 de desembre". També en resposta a Homs, que va demanar diumenge a Podem si pensava retirar la querella del govern sobre el 9-N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, Domènech va dir que "quan governem, evidentment que la retirarem".