La Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat fins a divendres a les 14 hores el termini per dipositar el vot per correu a les oficines postals de tot Espanya, termini que inicialment expirava avui.

En una resolució dictada ahir, la JEC accedeix a la sol·licitud de Correus per estendre aquest termini davant el voluminós nombre d'electors que han sol·licitat aquest mètode per exercir el dret al vot i la coincidència amb la campanya de Nadal, que provoca una inusual càrrega de treball a les oficines postals.

La JEC també assenyala com un element que aconsella ampliar aquest termini la celebració d'eleccions sindicals a Correus dijous que ve i certs retards en els enviaments a causa dels recursos interposats contra la proclamació d'algunes candidatures.

Per tot això, la Junta Electoral ha acordat ampliar el termini per al dipòsit del vot per correspondència dels electors a les oficines de Correus de tot el territori fins al divendres 18 de desembre a les 14 hores. "A aquest efecte Correus haurà d'extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot es dipositin en termini en les respectives meses electorals el dia de la votació", afegeix.