Una persona va quedar detinguda aquest divendres a la tarda per amenaçar amb una navalla una parada de Ciutadans instal·lada a la cèntrica plaça de Sant Domènec de Manresa, segons ha explicat a aquest diari el diputat d'aquesta formació Antonio Espinosa.

El mateix dirigent de la formació d'Albert Rivera ha relatat que dues persones van presentar-se a la parada que tenien instal·lada, on hi havia quatre membres del grup de Manresa de la formació política. Primer els van insultar amb crits de «Sou uns nazis», «espanyolistes» i «fatxes», entre altres. Després, les mateixes persones van començar a fer moure els pals de suport de la vela, fins que finalment, van mostrar una navalla i «van amenaçar de mort els quatre companys que hi havia a la petita carpa» repartint propaganda electoral el darrer dia de campanya.

Els mateixos membres de Ciutadans van trucar ràpidament a Mossos d'Esquadra que van poder actuar amb rapidesa i van detenir el suposat autor de l'amenaça i dels insults a pocs metres de la plaça Sant Domènec, a la Muralla del Carme, a l'alçada de la Cerveseria.

Sempre segons el relat d'Espinosa, en el moment de la identificació els agents van trobar l'arma que suposadament havia mostrat als representants de Ciutadans i immediatament se'l van endur a comissaria.

El precedent de les municipals

Ciutadans va tenir un primer incident a Manresa, amb una picabaralla que va acabar amb lesions, a les eleccions municipals, a la plaça Valldaura.

El mateix Antonio Espinosa va ser un dels protagonistes en aquella ocasió. Ahir, no hi va haver agressió física. El diputat manresà condemnava ahit el succés del que va definit com una parella d'«energúmens».

Tríptics de Ciutadans al terra de la plaça de Sant Domènec després de la suposada agressió. FOTO: Twitter