Els candidats per Barcelona a les eleccions del 20-D dedicaran el dia de reflexió a estar amb la família després de quinze dies d´activitat frenètica, excepte Jorge Fernández Díaz que haurà de desenvolupar tasques com a ministre de l´Interior. En aquesta ocasió, els caps de llista no hauran de passar part del dia atenent compromisos amb els mitjans de comunicació, ja que cap diari català ha organitzat la tradicional fotografia de candidats. Algunes de les activitats que han triat els candidats són veure la final del Mundial de Clubs entre el FC Barcelona i el River Plate, en el cas de Josep Antoni Duran i Lleida, o dedicar temps als fills petits. El cap de llista d´ERC, Gabriel Rufián, vol reprendre el repte d´ensenyar el seu fill a anar en bicicleta i la número u de la llista del PSC, Carme Chacón, també vol estar al costat del seu fill, que recentment s´ha trencat la tíbia.

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha explicat que aprofitarà el dia de reflexió per fer aquelles coses que no ha pogut fer durant la campanya, atapeïda d'actes i de compromisos. Així, Homs dedicarà la jornada a estar amb la seva dona i les seves dues filles, i també per "acabar de tenir aquelles converses de reflexió que són pròpies d'una jornada d'aquest tipus". Per la seva banda, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha apuntat que ell ha de fer una cosa "important" a nivell familiar, que és anar a l'aeroport a rebre el seu fill que treballa als Estats Units des de fa un any i mig i que no veu des de fa sis o set mesos. Mas ha assegurat que té moltes ganes de veure'l, d'abraçar-lo i de dinar amb ell.

El candidat d´Unió a les eleccions del 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat que passarà la jornada de reflexió fent activitats amb la família i que anirà al vídeoclub a llogar un parell de pel·lícules per veure durant el cap de setmana. El cap de files d´UDC també aprofitarà el dia de reflexió per passejar una estona per la Carretera de les Aigües de Collserola i per anar a adquirir obsequis nadalencs per a la seva família, tot i que ha lamentat que actualment "no tothom té diners per anar a comprar regals". "Vull retornar a la família el temps que no els he dedicat aquests dies de campanya", ha assegurat. El diumenge, després de votar té previst mirar per televisió la final del Mundial de Clubs que el FC Barcelona disputarà contra el River Plate.

El cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, reprendrà un dels reptes que tenia abans de començar la campanya: ajudar el seu fill de 5 anys a aprendre a anar en bicicleta. "Estava a punt d'aconseguir-ho però em temo que ja ho haurà oblidat tot", ha explicat. Tot i que ha reconegut estar acostumat al ritme d'actes diaris -ja ho feia en representació de Súmate i l'ANC-, Rufián ha explicat que passar moltes hores al dia sense veure la família ha estat el pitjor d'aquests dies. Dissabte també aprofitarà per celebrar l'aniversari de la seva dona, que ha fet els anys aquest divendres.

La cap de llista del PSC, Carme Chacón, ha explicat que passarà el dia de reflexió "en família". La socialista vol recuperar el temps que no ha pogut dedicar als seus en els darrers quinze dies, i sobretot al seu fill de set anys, que en plena campanya s'ha trencat la tíbia i, segons Chacón, li està costant aprendre a caminar amb crosses.

El cap de llista del PPC, que ostenta també el càrrec de ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, visitarà les instal·lacions de l'IFEMA, la Fira de Madrid. Hi saludarà el personal que treballarà durant tota la jornada electoral per què l'escrutini es desenvolupi amb "absoluta normalitat i transparència". Ho farà acompanyat de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santmaría, ja que de fet, ells dos compareixeran per fer públiques les dades electorals durant el dia 20. Aquest és el pla de Fernández Díaz per la jornada de reflexió si li ho permet el constipat que arrossega des de fa uns dies. Si no és així, es quedarà a Barcelona a descansar en companyia de la família.

El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha explicat que tenia varies opcions pel dia de reflexió, però al final ha optat per quedar-se a casa amb la seva parella i el seu fill perquè "també s'ho mereixen".

El candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, vol aprofitar la jornada electoral per recuperar les hores de son perdudes durant aquesta campanya i, conscient de la benèvola climatologia d'aquesta tardor, també farà una passejada. "Estem tenint un desembre que sembla maig", ha apuntat entre riures. A més, però, destinarà part de la jornada de reflexió a una de les seves principals aficions, la lectura. Se submergirà entre les pàgines de la novel·la que té a mitges: 'Limonov', de l'autor francès Emmanuele Carrère.