La premsa internacional destaca aquest diumenge la mort del bipartidisme a l´Estat espanyol i la dificultat de formar govern que es desprèn dels resultats electorals del 20-D. "Cap partit podrà governar sol", adverteix el francès ´Le Monde´, mentre que el ´Financial Times´ avisa que Espanya "camina cap a l´agitació". El resultat dels comicis és un "parlament profundament fragmentat amb poques opcions d´una majoria de govern estable", diu el ´Financial Times´. El britànic ´The Guardian´ destaca els resultats de la coalició En Comú-Podem a Catalunya, remarcant que hi ha hagut un "suport general per la seva promesa de fer un referèndum d´independència".

"El PP del president de govern sortint, Mariano Rajoy, ha perdut aquest diumenge 20 de desembre la seva majoria absoluta al parlament durant unes eleccions generals marcades per una forta entrada de partits nous com Podem i Ciutadans", assegura el francès ´Le Monde´.

La BBC diu que els analistes preveuen "diversos escenaris" de govern, "inclosa una coalició de centre-dreta entre el PP i Ciutadans o un pacte de centre-esquerra entre els socialistes, Podem i altres". "L´economia espanyola, les acusacions de corrupció i l´empeny separatista a la pròspera regió de Catalunya han estat temes dominants durant les eleccions", afegeix la televisió britànica.

Les eleccions suposen "la fi del bipartidisme", assegura l´italià ´la Reppublica´, que remarca que "l´única certesa és que el proper executiu s´haurà de sostenir amb una coalició".