Com pronosticaven els sondejos, UPyD ha perdut els cinc escons que tenia al Congrés dels Diputats i queda fora de la Cambra Baixa, igual que Unió, BNG i Geroa Bai.

Al 84% de l'escrutini, el partit que lidera Andreu Herzog s'ha quedat en el 0,60% dels sufragis, molt lluny del 4,70% que va obtenir fa quatre anys, quan la seva proposta va convèncer a 1,1 milions d'espanyols.

El 2011, UPyD va obtenir al seu feu de la Comunitat de Madrid 4 escons i 10,30% dels vots. Ara, amb prou feines supera el 1,1%.

La seva absència serà la més destacada al Congrés en l'onzena legislatura després de quatre anys en què ha estat un dels partits més actius, amb el seu portaveu, Rosa Díez, al capdavant. La seva caiguda és tal que és superat en vots pel Partit Animalista (Pacma).

Però no serà l'única, ja que surten del Congrés partits històrics com Unió Democràtica de Catalunya (UDC) o el BNG.

En el primer cas, després de la seva ruptura amb Convergència Democràtica de Catalunya, amb la qual sempre va concórrer sota les sigles de CiU i amb la qual va aconseguir fa quatre anys 16 escons.

Ara, Unió, liderada per Josep Antoni Duran i Lleida, no sobrepassa el 0,26% mentre que la pròpia CDC, sota la llista Democràcia i Llibertat aconseguiria una mica més del 2,5%, lluny del 4,17% de 2011.

Un altre partit que ha tingut presència habitual a la cambra baixa ha estat el BNG, que en aquesta ocasió es presentava a la coalició Nós-Candidatura Galega, però tot i així no ha pogut contenir l'auge de les "marees" i ha perdut els seus dos escons .

Geroa Bai, després de l'èxit de les eleccions autonòmiques, en les que el seu anterior diputada al Congrés, Uxue Barkos, va aconseguir la Presidència navarresa, s'emporta el revés de perdre el seu escó al Congrés, tot i obtenir un resultat similar al de 2011.

Fa quatre anys, Fòrum Astúries i UPN van aconseguir escons concorrent per separat i en aquesta ocasió els aconsegueixen en coalició amb el PP.