L'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, ha demanat aquest dissabte a Manresa el vot a la candidatura d'En Comú Podem per fer possible «el canvi» en el conjunt de l'estat. «Tenim a tocar poder derrotar el PP, no ens pot faltar ni un sol vot el 26-J per aconseguir-ho», ha demanat en un acte electoral celebrat al casal de les Escodines, davant de prop d'un centenar de persones. Urtasun s'ha mostrat convençut que no només es repetirà la victòria d'En Comú Podem a Catalunya, sinó que a Espanya guanyarà Units Podem i les seves confluències.

El portaveu ecosocialista ha afegit que En Comú Podem és l'única formació catalana «amb aliats» a l'estat a favor del referèndum, a diferència, ha dit, d'ERC i de CDC. «Quins aliats han trobat aquests partits a fora de Catalunya a favor del dret a decidir?», s'ha preguntat. Per això, ha demanat el vot per a Podem, perquè «com més força tinguem, més capacitat tindrem d'impulsar el referèndum en les negociacions amb els altres partits», en referència especial al PSOE.

Urtasun ha conclòs un acte en què també hi han intervingut la número 4 de la candidatura d'En Comú Podem per Barcelona, Sònia Farré, i l'alcalde de Balsareny, Albert Neiro, de Gent de Balsareny-Entesa.