Les intervencions de Joan Tardà no deceben mai el seu públic i aquest diumenge a Manresa tampoc no ho va fer. Més de 400 persones van omplir la Plana de l'Om per assistir al míting central de campanya d'ERC al Bages, amb la presència de l'actual diputat al Congrés i número 2 de la llista per Barcelona. Tardà, amb un discurs sobiranista marcadament d'accent social, va acabar demanant sense embuts el vot "en préstec" dels electors de la CUP, que no es presenta als comicis del 26-J.

"Demanem als companys i companyes de la CUP que ens ajudin. Serà un préstec en favor de la victòria que ens espera. No els decebrem", va prometre, abans d'afegir que Esquerra és la garantia que, en un nou Estat català, es produeixi la "transformació social" i ofereixi una societat "amb homes i dones més lliures".

"Si l'independentisme guanya a Catalunya, el procés es rellançarà. Ara hem d'enterrar el dogmatisme i el sectarisme, i hem d'anar plegats", va expressar Tardà que, amb un to conciliador cap a la CUP, després del seu no als pressupostos, va dir que "ara no és el moment de fer-nos retrets". Tot el contrari, va afegir, "demanem a uns i als altres que analitzem què hem fet bé, que han estat moltes coses, i què no". Perquè, va advertir, "en els propers mesos, que seran els més difícils, hem d'estar molt units", alhora que va insistir en la necessitat que el procés sobiranista mantingui el calendari del full de ruta.

Tardà també va tenir paraules d'elogi cap Carles Puigdemont. "No em cauen els anells quan demanem un aplaudiment per al President de Catalunya", va expressar, tot aconseguint efectivament que el públic aplaudís. Tot i així, pel que fa als resultats de Convergència el 26-J, va dir que "si a CDC li va bé, no ens sabrà gens de greu. Però volem que als republicans ens vagi millor".

Abans de Tardà, va intervenir la senadora sallentina Mirella Cortès, que aspira a tornar a ser designada pel Parlament. Cortès va defensar que ERC concorri a les eleccions espanyoles: "Anem a Madrid perquè, mentre formem part de l'estat espanyol, allà s'hi decideixen coses molt importants. I també per no regalar espai mediàtic a d'altres partits que van néixer per anar en contra del català", va dir en referència a Ciutadans.

Cortès va afegir que, per a ERC, "sí que hi ha línies vermelles", com el referèndum d'autodeterminació o el corredor mediterrani. En l'acte hi van intervenir també la número 6 de la llista al Congrés, la igualadina Carolina Telechea; la diputada bagenca al Parlament Adriana Delgado; la diputada al Congrés Ester Capella, i el senador Santi Vidal.