CDC confia a obtenir un resulta millor que el que reflecteix el sondeig de TV3 perquè les seves dades internes així ho indiquen. "Tenim dades que ens permeten ser un punt més optimistes que no pas els resultats que ara s'han fet públics", ha dit el director de campanya, Jordi Cuminal, que ha comparegut deu minuts després de conèixer l'enquesta que dóna als convergents cinc diputats.

Cuminal ha recordat que el 20-D ja va passar una cosa semblant, però per les dades de participació en col·legis electorals on CDC normalment té bons resultats, creuen que tenen "opcions reals" de millorar aquests cinc diputats. Ara bé, alhora també ha reconegut que hi ha hagut un descens de participació que no s'havia detectat.

Des del PSC, també creuen que els resultats seran millors que les enquestes a peu d'urna. El cap de campanya del PSC per a aquestes eleccions espanyoles del 26-J, Gabriel Colomé, ha estat l´encarregat de valorar en nom del partit els sondejos a peu d´urna. Centrant-se sobretot en el de RTVE i TV3, que atorga 7 diputats -2 menys que al 20-D- al PSC, Colomé ha posat en dubte que aquestes enquestes acabin sent realment els resultats definitius. "Alguns que en aquests moments ho estan celebrant, potser després no ho celebren tant", ha arribat a dir, tot preveient que "la nit serà molt llarga".

I és que el cap de campanya del PSC creu que la "baixa participació" que ja s´intueix per les diferents onades del matí i la tarda deixa el resultat més difícil de preveure. D´aquesta manera, la diferència entre partits s´ajusta, i pels meus càlculs tindríem 22 districtes electorals on ballen diputats. A l´enquesta sembla tan evident a hores d´ara que tots els partits estan en caiguda lliure menys un, que se´ls emporta tots", ha dit, tot afegint que veu "bastant curiós" aquest element perquè "l´electorat no es sol comportar de manera homogènia".