Un naixement i diversos polítics com a vocals en meses electorals són algunes de les incidències i anècdotes que s'han produït durant el matí de la jornada de votacions d'aquestes eleccions generals. També s'han produït retards en alguns col·legis electorals i en un d'ells s'ha hagut d'ampliar l'horari de votació per compensar.

A València, la vocal d'una mesa electoral s'ha posat de part en el moment de la constitució de la taula en el Col·legi La nostra Senyora dels Desemparats, de manera que ha hagut de ser substituïda i traslladada a l'hospital.

D'altra banda, a La Corunya la Junta Electoral ha hagut d'autoritzar que un col·legi electoral tanqui mitja hora més tard que la resta, a les 20.30 hores, a causa del retard que s'ha produït en la constitució de la taula electorals per l'absència d'un dels vocals.

Així mateix, en un col·legi electoral de Plasencia (Càceres) s'ha produït una incidència lleu quan la junta electoral de la zona ha obligat a un dels vocals de les meses electorals a canviar-se la samarreta que portava, una samarreta que imitava la de la selecció espanyola però amb els colors de la bandera republicana.

Chacón i Garicano, vocals en els seus col·legis electorals

Entre les anècdotes, s'ha donat la situació que l'exministra socialista de Defensa, Carme Chacón (que va renunciar a anar a les llistes del PSOE d'aquests comicis) li ha tocat fer de vocal en una taula electoral al municipi d'Esplugues ja que el titular no s'ha presentat i ella, com a suplent, ha hagut d'ocupar el seu lloc per poder constituir la taula.

El mateix li ha passat a l'economista i responsable del Programa Econòmic de Ciutadans, Luis Garicano, que ha publicat a Twitter una fotografia des del seu lloc com a vocal en un col·legi electoral de Pozuelo d'Alarcón. "Feliços vots, comencem", ha escrit en el seu perfil en aquesta xarxa social.

Sánchez, sense bolígraf per votar

Una altra de les anècdotes ha tingut lloc al col·legi electoral de Pozuelo d'Alarcón al qual ha acudit a votar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El candidat socialista es disposava a preparar les paperetes per votar quan, s'ha adonat que no tenia bolígraf per seleccionar la llista per al Senat, i ha hagut de demanar-ne un als periodistes que estaven esperant-lo.

A la banda més tràgic, dos homes, un de 92 anys i un altre de 79, han mort a Madrid i Santa Coloma de Farners (Girona), respectivament, durant la jornada electoral.

L'home mort a Madrid ha patit un infart després de votar al col·legi Ortega y Gasset, situat al districte de Tetuan, mentre que el que ha perdut la vida a Girona ha patit un problema coronari quan entrava al col·legi electoral on anava a exercir el seu dret a vot.