Eleccions Generals 2016

Puigdemont crida a la participació i diu que "no hi ha excuses" per no anar a votar

El President ha emès el seu vot a la Casa de Cultura de Girona a les 10 del matí

26.06.2016 | 11:23
Carles Puigdemont en el moment de votar.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a la participació i ha dit que "no hi ha excuses" per no exercir el dret a vot. Acompanyat de la seva dona, Puigdemont ha votat puntual a les deu del matí al col·legi electoral de la Casa de Cultura de Girona.

Puigdemont ha declarat que el "poder de la democràcia" és que els ciutadans poden decidir què volen que passi anant a les urnes. Per això, espera que la participació sigui alta i que la gent vagi a votar aviat. Puigdemont també ha llençat un missatge a aquells que no entenen que hagin d'anar novament a les urnes. "Molts poden tenir la idea que ja van votar el 20 de desembre i no es van equivocar i que la dificultat l'han de resoldre els polítics, però hi hem de tornar", ha insistit. Finalment, també ha desitjat que la jornada electoral es desenvolupi sense incidents.

Puigdemont ha arribat al col·legi electoral a la Casa de Cultura de Girona acompanyat de la seva esposa, Marcela Topor. Tal i com estava previst, a les deu del matí el president ja era davant la mesa corresponent per votar. En aquell moment, hi havia poca afluència de gent. En primer lloc, el president ha saludat els integrants de la mesa, els ha demanat com estava anant el matí i, seguidament, ha exercit el seu dret a vot. A la sortida del col·legi electoral, el president ha animat els ciutadans a anar a votar. "Avui fa un gran dia per anar a votar, no hi ha excuses per no exercir el dret a vot", ha manifestat. També ha volgut encoratjar aquells que no entenen que, novament i davant la impossibilitat dels partits de posar-se d'acord, hagin de tornar a les urnes per decidir qui ha de governar l'estat espanyol. "Aquells que creuen que la dificultat l'han de resoldre els polítics i no entenen per què hem de votar altre cop, els he de dir que hi hem de tornar", ha valorat.

També ha volgut remarcar el valor de les eleccions i el fet que els ciutadans puguin dir la seva a través de les urnes. "El poder de la democràcia és que la gent decideix amb el seu vot què vol que passi i avui és un dels dies que ho podem fer en millors condicions", ha remarcat. Per això, ha volgut animar els ciutadans a anar als col·legis electorals "al més aviat possible" i també ha desitjat que la jornada es desenvolupi sense incidents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema