El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat avui que tot i que els socialistes segueixen sent la primera força de l'esquerra, "no està satisfet" amb el resultat de les urnes i ha culpat el líder de Podem, Pablo Iglesias, d'haver permès al PP augmentar el seu nombre d'escons a les eleccions generals 2016.

"Espero que Iglesias reflexioni sobre aquests resultats. Va tenir la possibilitat de votar un govern progressista i posar fi al govern de Rajoy, però la intransigència i l'interès personal per sobre de l'interès general ha permès millorar els resultats del PP", ha acusat Sánchez en la seva compareixença davant els mitjans a la seu de Ferraz.

Aclamat per uns 300 militants i flanquejat per membres de la seva candidatura i del seu comitè d'experts, entre ells l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell i l'exministre Jordi Sevilla, el líder socialista ha reivindicat que "tot i les dificultats extraordinàries" i de els "auguris que anunciaven un fort retrocés" i la "pèrdua de rellevància", el PSOE "ha tornat a reafirmar la seva condició de partit hegemònic de l'esquerra" espanyola.

"No estic satisfet, els socialistes volem guanyar, però som la primera força de l'esquerra", ha recalcat Sánchez, a estones somrient davant un auditori que li ha cridat "president, president", i en què no ha faltat la seva dona, Begoña Gómez.

També ha subratllat que el seu és "un únic partit amb un sol projecte per a Espanya" i ha promès als seus votants "posar els resultats al servei dels seus interessos".

En una intervenció donin la qual sense nomenar-ha mostrat el seu orgull per haver impedit el 'sorpasso' d'Units Podem que auguraven totes les enquestes, el líder socialista ha defensat que el seu és "el gran partit de l'esquerra" i una "referència per milions d'espanyols ", que en 137 anys d'història han fet milers de ciutadans de diferents generacions i que ha" mantingut el seu compromís en l'èxit i l'adversitat ".

Sánchez, que ha telefonat al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per felicitar-lo pel seu triomf a les urnes, ha apuntat que els ciutadans amb el seu vot han exercit avui la seva "condició d'amos del seu destí" i han "obert camí a la normalització de la vida institucional ".

En el capítol d'agraïments, s'ha acordat de militants, interventors, apoderats, líders territorials i ha agraït les paperetes rebudes amb un "gràcies, gràcies, gràcies, mil vegades gràcies".

Per a Sánchez, el resultat d'avui permet que el PSOE, com a partit del "progrés" i les "reformes", mantingui els seus compromisos d'acabar amb l'atur, lluitar contra la corrupció, construir una Europa social, regenerar les institucions i reformar la Constitució , entre d'altres.