Eleccions Generals 2016

«Ciutadans torna a ser decisiu»

El resultat d'aquestes eleccions, que reflecteix la pluralitat política dels espanyols, estableix la necessitat d´una nova cultura del pacte

30.06.2016 | 07:13

Després de les eleccions del 26-J Ciutadans consolida el seu espai electoral, i encara que el resultat no és el desitjable, Ciutadans torna a ser decisiu per a la configuració del pròxim govern d'Espanya, malgrat que hem patit de manera significativa l'actual llei electoral. Els ciutadans espanyols, a través de les urnes, han confirmat Ciutadans com a actors de la política espanyola i han confirmat que el bipartidisme ha deixat pas al fet que siguin quatre els grans partits que representen al conjunt dels ciutadans espanyols. Ciutadans seguirà en la seva determinació de canviar Espanya, de dur a terme reformes, canvis que augmentin el benestar dels espanyols, així com regenerar de la vida política espanyola i posar fi a la xacra de la corrupció. El mapa polític a Espanya ha canviat de forma important, i segurament de forma definitiva.

El resultat d'aquestes eleccions, que reflecteix la pluralitat política dels espanyols, estableix la necessitat d´una nova cultura del pacte i buscar acords tenint en compte més interessos en joc i atenent més els interessos generals que els dels partits. Igualment, en haver-hi més partits amb possibilitats de govern, augmentarà la competència i com a conseqüència d'això és segur que més i millors propostes polítiques es posaran damunt de la taula per aportar solucions als problemes i reptes que tenim com a país. Els trenta-dos diputats de Ciutadans són vots sense lligams que serviran per consolidar un nou partit de centre al segle XXI, entestat a transformar, modernitzar i millorar Espanya amb un projecte comú per a tots els espanyols. És destacable el fracàs de Podem, que recorrent a l'amalgama de partits, inclòs en aquesta ocasió Esquerra Unida, ha repetit resultats. Destacable també resulta que a Catalunya l'independentisme s'estanca en resultats i mostra clarament el seu sostre electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema