Els Mossos d'Esquadra han considerat que la batussa que hi va haver dissabte a la tarda a la plaça Valldaura entre uns vianants i el candidat número 9 de Ciutadans a Manresa, Miquel Romero, va ser una baralla. Per aquest motiu també han imputat un delicte de lesions el militant de Ciutadans, a qui van detenir aquest diumenge durant unes hores, tal com havien fet el dia abans amb l'altre implicat en la disputa (vegeu Regió7 de diumenge).

Segons va informar ahir l'oficina portaveu dels Mossos, dissabte a la tarda els agents, quan van arribar al lloc dels fets, es van trobar únicament Miquel Romero, que presentava evidents lesions i que va denunciar el cas.

El mateix dia, els Mossos van detenir el presumpte agressor, a causa de la gravetat de les ferides. El cos policial, però, va constatar que també presentava lesions (una fractura en un dit i diverses contusions). Després de prendre'ls declaració tant a ell com a d'altres testimonis, i de presentar una denúncia, els Mossos també van atribuir un delicte de lesions a Miquel Romero, a qui van citar diumenge a la comissaria de Manresa. Un cop allà, va ser detingut.

Poques hores després, tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se'ls requereixi per aclarir el cas.