El tradicional debat electoral amb els candidats a l'alcaldia d'Igualada a l'Ateneu va ser plàcid. Els caps de llista van descartar el cos a cos i van optar per explicar els seus programes. La trobada va començar amb una advertència de la presidenta de l'Ateneu Igualadí, Mireia Claret, que va anunciar que la junta directiva havia fet "objecció de consciència" i no havia convidat Plataforma per Catalunya (PxC), un fet pel qual la Junta Electoral va prohibir a Ràdio Igualada retransmetre el debat.

Així, els candidats de CiU, PSC, ERC, PP, Decidim Igualada (ICV, Pirates, Procés Constituent i part de Podem) i la CUP i SI, que ara no tenen representació, van debatre dilluns al vespre els diferents models de ciutat i les seves propostes socials, econòmiques i urbanes, a partir de casos concrets, com ara què farien com a alcaldes si els demana ajut una família amb dificultats econòmiques o si una empresa ve a instal·lar-se al territori.

El candidat del PSC, Jordi Riba, va ser el primer en intervenir, per assegurar que "la renda familiar no pot ser mai un obstacle perquè els joves puguin desenvolupar plenament les seves possibilitats". El cap de llista d'ERC, Josep Maria Palau, va instar la resta de candidats a pactar un gran programa de reindustrialització, un fet que Darío Castañé (Decidim) va ampliar a un "pla de xoc i rescat social". Joan Agramunt (PP) va prometre "polítiques proactives" per crear ocupació, segons ell "la millor política social". Albert Mateu, des de la CUP, va apostar, en canvi, per "treballar com formiguetes" per revertir la situació econòmica. El candidat de SI, Toni Rosich, va posar sobre la taula que les famílies han de sortir-se'n "per elles mateixes i no viure d'ajudes". L'actual alcalde i candidat de CiU, Marc Castells, va reivindicar que "mai en la història de la ciutat s'havien invertit més de 12 milions d'euros en serveis socials".