"Volem fer una oposició forta. Els volem tocar la moral i fer-los fora. I que no ens puguin robar més la dignitat". Dídac Escolà, alcaldable de Democràcia Municipal, va arrencar amb aquest desig l'aplaudiment del mig centenar de persones que va reunir l'acte final de campanya del seu partit. El van celebrar a la plaça de la Pau de la Font dels Capellans de Manresa, ahir al vespre. Va durar tres quarts d'hora. En acabat, assistents i candidats es van quedar xerrant a peu dret.

Escolà va protagonitzar el míting al costat de Carlos Blanco, Ton Sierra i Álex Izquierdo, números 3, 6 i 2 a la llista, respectivament. El darrer, que és veí de la Font i és el que va parlar més, va anunciar als presents que "no tenim un programa amb grans obres i camps de gespa, però sí per no deixar ningú sense un lloc per dormir, sense llum i sense un plat a taula".

L'aposta pel rescat social davant de qualsevol altra prioritat. Les crítiques a l'electoralisme de CiU per, entre d'altres coses, haver aprovat una rotonda de la Bonavista "el dia que s'acaba el govern municipal" i per multar els bancs amb pisos buits quatre dies abans de les eleccions quan ha tingut "anys" per fer-ho. La defensa dels barris perifèrics, considerats per Democràcia Municipal els grans oblidats, i la crítica generalitzada als que manen van ser els grans temes de les intervencions.

Sierra va dir que "sóc un veterà entre joves que han recollit les aspiracions de lluita dels veterans de la meva època. Una candidatura valenta amb ganes de canviar coses a favor de les classes populars". Izquierdo va recordar el naixement de Democràcia Municipal. Des de les primeres reunions a la granja Alpina fins al tràngol d'estar a punt de quedar fora de la contesa electoral de demà pel problema amb la validació de les signatures recollides. Més endavant, Escolà hi va fer referència assegurant que "hem topat amb tots els impediments possibles".