L'exalcalde i cap de llista del PSC a Òdena, Francisco Guisado, valorava ahir satisfactòriament la consecució diumenge de la majoria absoluta, cosa que li permetrà poder recuperar l'alcaldia que va perdre fa quatre anys a causa d'un pacte de govern entre CiU i ERC. Les eleccions van retornar al PSC el sisè regidor que havia perdut el 2011, i que li ha permès ara de nou recuperar la majoria.

Els socialistes d'Òdena, per tant, han estat una de les excepcions de la davallada general que el PSC en aquests comicis ha patit arreu de Catalunya, i també a l'Anoia (l'altra excepció a la comarca és a Santa Margarida de Montbui, on Teo Romero va revalidar la majoria absoluta). Guisado va atribuir ahir la recuperació de la majoria a Òdena a "la crispació" que hi ha hagut en la darrera etapa del govern municipal de CiU i ERC, que va acabar amb la sortida forçosa dels republicans. Una crispació entre els dos partits "que s'ha mantingut durant tota la campanya", va afegir Guisado.

"El nivell de crispació era tan alt que la gent agraeix una distensió, i és la que nosaltres hem estat capaços de portar durant la campanya", va afegir Guisado. "Hem pogut mobilitzar tot el nostre electorat. En canvi, segurament alguns votants de CiU i ERC els han castigat quedant-se a casa".