El President en funcions de la Generalitat, Artur Mas, va demanar ahir als catalans que no afavoreixin amb el seu vot una coalició de PP i C's a la Moncloa perquè després "es girarà no en contra dels independentistes, sinó de tot Catalunya". "Aquesta coalició serà una competició entre aquests dos per veure qui la fa més grossa i qui la diu més grossa respecte a Catalunya", va avisar en el míting central de Democràcia i Llibertat celebrat a Vic, on va advertir del risc d'una victòria de C's a Catalunya. Mas va fer una crida a concentrar el vot en aquella candidatura "que més s'assembla a Junts pel Sí", perquè inclou gent que prové del socialisme, de la democràcia cristiana, dels valors republicans i també de CDC.

Mas va posar el focus sobre el risc en què es pot caure el 20-D en el cas d'una coalició entre el PP i C's a la Moncloa, impulsada, a més, amb els vots dels catalans. "És molt important que des de Catalunya no fem el joc amb el vot a aquest tipus de coalicions que després a Madrid es giraran contra Catalunya. Atenció amb el 20-D perquè es poden produir coses en què no penseu", va avisar.

El president en funcions va fer una menció específica de Demòcrates de Catalunya, la gent que es va escindir d'Unió quan el partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida "no va ser capaç d'arribar fins al final", va apuntar, tot i que "els valors fundacionals d'Unió exigien l'autodeterminació de Catalunya portada fins a l'últim extrem". El líder convergent va recordar que la seva llista hi van persones procedents d'ERC.