El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, va demanar a PSOE i Podem que es "comprometin a retirar les querelles a Mas" pel 9-N. "A això un demòcrata s'hi hauria de comprometre de totes passades i no els ho he sentit dir", va apuntar en roda de premsa a Badalona després de participar en una xocolatada per recollir donatius per a La Marató.

Homs es va dirigir directament a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, però va descartar demanar-ho al PP i C's. "Ja sé que aquests, sense passar pels tribunals, ens posarien directament a la presó", va etzibar. Això a banda, sobre el referèndum que proposa Iglesias, va remarcar que la diferència amb David Cameron és que la política anglesa va fer una proposta a Escòcia. Homs va demanar que els màxims líders de PSOE i Podem, "si tenen convicció democràtica", es comprometin a "retirar les querelles per haver posat les urnes".

'Fair play' amb ERC

El candidat va celebrar "el fair play i la comunió estratègica" que estan demostrant ERC i la seva candidatura en la campanya electoral. "Això també és solidaritat", va dir en l'acte per a La Marató.