El president del govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va advertit ahir del vot a partits que tenen programes que són "paper mullat" perquè "no es presenten per governar, sinó per veure si sumen els amb els altres" amb l'única intenció que no governi el PP.

"Però el PP guanyarà les eleccions i governarà", va proclamar Rajoy en el míting del PP a Las Rozas, en el qual també va demanar als votants que no permetin que "els cants de sirena, el populisme, el radicalisme i la inexperiència" desviïn el país "del camí" que ha de seguir per arribar als vint milions d'ocupats. L'experiència a l'hora de governar va tornar a ser un dels eixos de la intervenció del cap de l'executiu, que va ressaltar que aquest valor només no li agrada a qui no en té. En aquest sentit va restar mèrit als missatges d'altres líders consistents en "voteu-me a mi perquè no he fet res malament". "Però tampoc res bé. És que, simplement, no han fet res", va precisar Rajoy, que va insistir que hi ha partits que "comencen i acaben amb el seu candidat".

Com a exemple del que pot passar després del 20-D va citar casos ocorreguts després de les eleccions municipals com el de l'Ajuntament de Madrid, en què el PP va guanyar però no governa, i les retallades a l'educació concertada a la comunitat madrilenya. "Diuen defensar una cosa i acaben votant tot el contrari. Per això són importants la claredat, la majoria i l'estabilitat, saber on es va i què farà cadascú", va assenyalar. Per ell, "no poden competir" amb el PP altres formacions en matèria econòmica, de sanitat, pensions o garantia de l'Estat del benestar.

Rajoy va iniciar el seu discurs amb un record per als dos policies nacionals morts en l'atac de Kabul, Isidro Gabino San Martín i Jorge García Tudela. I va tornar a insistir que els espanyols i els partits han d'estar units contra el terrorisme. "Perquè junts som més forts enfront d'aquells que volen liquidar els nostres valors, la nostra llibertat i la nostra vida", va subratllar.

Després d'anunciar als assistents la presència del pare de l'opositor veneçolà Leopoldo López, Rajoy va reiterar que vol per als veneçolans el mateix que per als espanyols: llibertat, drets humans, premsa independent i que tots els presos polítics sense excepcions passin les festes de Nadal a casa. Rajoy va dedicar una part de la intervenció a elogiar els governs del PP a la Comunitat de Madrid, citant expressament els d'Esperanza Aguirre, Cristina Cifuentes i Alberto Ruiz-Gallardón, però no va esmentar el d'Ignacio González. En l'acte, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va alertar del risc que suposa votar el PSOE, Podem o Ciutadans. Aguirre va qualificar C's de "planter de residus polítics".