El candidat del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, va agrair ahir "de tot cor" que el PP, Podem i Ciutadans hagin conformat un "front anti-PSOE" perquè demostra que l'única opció de canvi el 20-D la representen els socialistes. Sánchez va intervenir en el míting celebrat amb el president del País Valencià, Ximo Puig, al pavelló de la Font de Sant Lluís de València davant de 8.000 persones, en l'acte més multitudinari del PSOE de moment de la campanya.

Rebut amb el crit de "Pedro, president", Sánchez va subratllar que l'aliança contra els socialistes demostra que diumenge que ve, només hi ha "dues opcions: qui vulgui votar pel canvi, que voti el PSOE i qui no, estarà regalant quatre anys més de Rajoy a la Moncloa". "Aquest i no un altre és el vot del canvi. Votar el PSOE és vèncer el PP", va sentenciar el líder del PSOE exhibint la papereta electoral del seu partit.

El candidat socialista va remarcar que en la legislatura que ara s'acaba "en l'única cosa en què no ha retallat el PP és en corrupció", per les trames en què està implicat en indrets com el País Valencià o el cas de les comissions cobrades pel diputat per Segòvia Pedro Gómez de la Serna i l'exambaixador a l'Índia, Gustavo de Arístegui.

En la vigília del cara a cara d'avui, Sánchez va qualificar Rajoy com "l'amic de Bárcenas" i el va acusar de "menysprear els ciutadans i la democràcia" per no acudir als dos debats previs. A l'inici del seu discurs, va saludar en totes les llengües cooficials, ja que el míting de València es va seguir en altres punts d'Espanya on el PSOE celebrava mítings a través d'un nou sistema de multipantalla.

Sánchez va confessar sentir-se "emocionat i agraït" per ser el secretari general d'un partit centenari com el PSOE. "A tots vosaltres que esteu aquí i a tot arreu d'Espanya, gràcies perquè amb el vostre treball i compromís guanyarem les eleccions", els va prometre malgrat que les enquestes el deixen distanciat del PP. Per invertir la tendència, Sánchez va insistir a apel·lar al vot útil perquè "si la majoria del país vol el canvi, no cal dividir-lo entre altres opcions de l'esquerra, com Podem". Al líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, li va tornar a recordar que "alguns van de nous i diuen que volen fer el ja va fer el PSOE". També va criticar els alcaldes de Podem per limitar-se a prendre mesures com treure bustos del rei.