El govern espanyol ha aprovat la distribució d'una mica més de 6.100 milions d'euros entre les autonomies per al primer trimestre del 2016 amb càrrec als fons de Facilitat Financera i Fons de Liquiditat Autonòmic del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. Catalunya rebrà 2.041,82 milions d'euros i ho farà almenys en dos trams mensuals.

A més, la comissió delegada del govern espanyol per als assumptes econòmics ha acordat que les condicions previstes per garantir la prestació dels serveis públics a Catalunya -imposades davant el procés sobiranista i que suposen una intervenció sobre les finances de l'executiu- seguiran sent aplicables aquest 2016 "fins que desaparegui la situació de risc per a l'interès general o es consideri necessari per garantir aquests serveis públics".

Segons va informar ahir el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, totes les comunitats autònomes, excepte Castella i Lleó i les de règim foral (País Basc i Navarra), s'han adherit a aquests fons. Els recursos previstos per al primer trimestre de l'any 2016 del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes pugen a 6.113,61 milions d'euros, dels quals 5.834,30 milions corresponen al compartiment Fons de Liquiditat Autonòmic i 279,31 més són del de Facilitat Financera.

Catalunya serà qui rebrà més fons, seguida d'Andalusia, que rebrà 1.247,17 milions, i el País Valencià, que rebrà 951,63 milions.