La portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Montse Surroca, va replicar ahir per mitjà de Twitter les apel·lacions als votants de la formació democristiana que havien fet en aquests primers dies de campanya dirigents de CDC, C's i PPC. "No tindran el meu vot. No em representen!", va assegurar Surroca, que va afegir que "aquells que tant van ridiculitzar resulta que van buscats".

"Fins i tot els que neguen el dret a decidir de Catalunya, fan lleis Wert i neguen la nostra realitat nacional volen el meu vot? Que equivocats!", va reblar. La portaveu democratacristiana va reiterar la recomanació del vot en blanc per a les eleccions del pròxim 26 de juny, perquè "el catalanisme és absent" en aquesta campanya.

Ahir mateix, el president de CDC, Artur Mas, va apel·lar al vot de la "bona gent d'Unió" per aconseguir el segon diputat de CDC a Lleida, mentre que el candidat del PPC per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, va demanar el suport dels votants "orfes" de la formació democratacristiana. Per la seva banda, el candidat de C's per Barcelona, Juan Carlos Girauta, va reconèixer divendres que la seva formació mirarà de pescar una part de la bossa dels 70.000 exvotants d'UDC.

Victòria d'En Comú Podem

Això a banda, En Comú Podem repetiria victòria i consolidaria la seva primera posició a Catalunya el 26-J amb 13 escons, un més que els 12 aconseguits el 20-D, segons el sondeig encarregat a Gesop que ahir publicava el diari El Periódico, en què ERC seria segona amb 8 o 9 diputats.