El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que demanarà el vot a la ciutadania "no per la por, ni per la rancúnia, ni per la revenja" que encarnen els projectes del PP i Podem, sinó amb "la il·lusió i l'esperança de construir un país millor". Sánchez va participar a Durango en el seu primer míting de campanya fora de Madrid, coincidint amb la Festa de la Rosa dels socialistes bascos, que va congregar més de 2.000 persones, entre les quals, el president del Congrés, Patxi López, i la secretària general del PSE, Idoia Mendia.

El líder del PSOE va subratllar que el 26 de juny és "un plebiscit sobre el canvi" i per això va demanar distingir l'oferta "valent" del seu partit del projecte "de la por" del PP i de la "ruptura" de Podem. "Fem el que diem. Sóc un polític en A. El PSOE és un partit en A. El PP és un projecte en B i d'altres confonen un projecte polític amb un conglomerat de sigles, un projecte en A, en B, en C, en R, en U, en el que sigui", va retreure Sánchez a Podem, després de la seva aliança amb IU.

Per trencar la inèrcia de les enquestes, va tornar a fer una crida a la mobilització i a sol·licitar el vot "sense parlar de butaques, sense agitar banderes", sinó anteposant les solucions. "Guanyarem les eleccions com ens agrada als socialistes. Carrer a carrer, plaça a plaça, vot a vot", va afirmar el candidat. Sánchez va tornar a repartir crítiques entre Rajoy i Iglesias, a qui va retreure que mobilitzi la socialdemocràcia i demani "el vot de l'esquerra perquè l'endemà digui no a un president socialista". Davant el que ofereixen Rajoy i Iglesias, el dirigent del PSOE va reclamar el suport per reconstruir l'estat del benestar i "treure el país del fangar de la corrupció del PP".

El líder dels socialistes també va donar la raó als que auguren que el PSOE determinarà el color del proper govern, però no perquè quedi tercer, sinó perquè no llença la tovallola de ser el primer.