El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va fer un breu parèntesi en la seva crítica profunda al PP per entrar ahir en el cos a cos amb ERC. "Han passat de ser el partit del sí a convertir-se en el partit del no", va lamentar durant el míting a Sant Carles de la Ràpita.

Domènech va criticar que els republicans neguin la possibilitat de canvi "a les Illes, al País Valencià, a Galícia, a Madrid i a la resta de l'estat" i va afirmar que "si no és possible el canvi en els pobles germans, difícilment ho serà en el nostre". En Comú Podem planteja un futur govern d'esquerres a l'estat que en faci fora la dreta, que convoqui un referèndum sobiranista a Catalunya i que reconegui els seus drets nacionals.

El candidat de la confluència d'esquerres també va carregar contra Francesc Homs (CDC) per haver "vorejat el racisme" per les seves paraules sobre els indígenes del Canadà, i contra el PSOE, per parlar més dels seus 135 anys d'història que no pas de propostes de futur.

"Aquestes eleccions no van de criticar els pobles indígenes, ni de qüestionar la democràcia al Canadà, ni de negar el canvi, ni de parlar del passat. Aquestes eleccions van de fer fora el PP del poder", va subratllar en referència a CDC, ERC i PSC.

Al matí, al Vendrell, Domènech va defensar que l'única proposta de referèndum que hi ha sobre la taula és la que defensa la seva formació: "hem tingut eleccions plebiscitàries, processos participatius i referèndums sobre estàtues en alguns pobles. Hem tingut referèndums per a tot, però el 26-J hi ha una sola proposta".