El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va advertir ahir en un míting dels republicans a Nou Barris que no renunciaran "a cap camí democràtic" perquè "està en joc el futur, el benestar i la dignitat" dels catalans, en referència a la consulta que l'ANC va anunciar dissabte que faria als seus socis sobre la possibilitat d'un referèndum unilateral.

Acompanyat del catedràtic de Ciència Política de la UNED Ramón Cotarelo, que en les eleccions al Parlament va donar suport a la CUP, Junqueras va assegurar que faran servir tots els recursos que tinguin a l'abast i que menin "a la llibertat i la justícia". "Les majories parlamentàries i els referèndums d'autodeterminació són els nostres camins", va apuntar, sense introduir el concepte d'unilateralitat.

De fet, per al dirigent republicà el futur dels catalans no deriva de "demanar permís" ni al PP, ni al PSOE ni a C's. "La dignitat implica no haver de demanar permís als que no volen que tinguem futur, no en demanarem per poder ser", va reblar, i va assenyalar que Esquerra té "la possibilitat" de guanyar el 26-J .

El líder d'ERC va comparar el país amb els barris de Catalunya, el futur dels quals, com el dels catalans s'ha construït "amb les mans". "Sabem fer-ho i estem convençuts que ho podem tornar a fer, ho farem per qualsevol dels camins democràtics que tinguem al nostre abast, que tots els camins que portin a la llibertat i la justícia són també els nostres camins", va dir mentre posava exemples de referèndum i majories parlamentàries diverses. "Tots els camins democràtics són els nostres camins" i els republicans no volen renunciar "a cap". Sobretot perquè "està en joc" el futur, el benestar i la dignitat del país. El va acompanyar també Gabriel Rufián.