A manca de resultats reals, fins a la nit del 26 de juny tothom s'ha de conformar amb les enquestes. Aquest cap de setmana n'hi ha hagut tres de diaris diferents. La distància entre Units Podem i el PSOE s'ha escurçat en arrencar la campanya i encara que la coalició d'Units Podem avantatja en vots els socialistes, la diferència en escons s'escurça, segons el sondeig de GAD3 que publicava ahir La Vanguardia.

El sondeig revela que Units Podem obtindria entre 14 i 16 escons més dels que van aconseguir Podem i IU separats el 20-D, i passarien de 71 a 87 diputats, mentre que Pedro Sánchez només perdria sis dècimes en percentatge de vot, i prop de deu escons. El PP podria perdre entre un i quatre diputats respecte al 20-D i passar de 123 a 119-122, i Ciutadans mantindria els seus 40 diputats actuals o fins i tot sumar-ne un de més.

Una altra de les enquestes publicades ahir va ser la d'El País, que només oferia intenció de vot. Segons aquest sondeig de Metroscopia, el PP obtindria el 28,9 %, seguit de la coalició Units Podem amb el 25,4 %, partint d'una base de participació del 70 %. El PSOE seria la tercera força amb el 20,8 %, Ciutadans ocuparia el quart lloc amb el 15,9 %, mentre que la resta de partits i el vot en blanc vorejarien el 9%.

La primera de les enquestes del cap de setmana va ser publicada dissabte per El Periódico. Elaborada per GESOP, se centra en Catalunya i En Comú Podem ampliaria la seva victòria dels 12 diputats del 20-D als 13 el 26-J.