El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va advertir ahir a Manresa, on feia campanya al mercat de la Font dels Capellans, que cal aprofitar l'oportunitat de canviar el govern del PP que brinden les eleccions del 26-J, perquè la celebració d'uns tercers comicis, tot i que normativament factibles, són "políticament impossibles".

Iceta va repartir clavells, petons i abraçades entre els compradors del mercat, als quals va demanar suport per "assegurar el canvi". No es va cansar de repetir que "per substituir Rajoy no hi ha persona més ben preparada que Pedro Sánchez ni projecte més ben apamat que el nostre".

Es va mostrar convençut que "el que no va ser possible després de les eleccions del 20 de desembre ara serà imparable" i va treure importància als auguris d'un sorpasso orquestrat per Podemos: "jo no el veig per enlloc". Per a Iceta la situació és una altra i al que cal estar amatents és, "si amb l'oportunitat que Podemos ha brindat a Mariano Rajoy, el PP podrà continuar fent les mateixes polítiques que els darrers anys o no".

El dirigent socialista no creu que els resultats siguin idèntics als anteriors sinó que "els votants afinaran una mica més. El gran risc és que augmenti l'abstenció i això jugui en favor del PP", va dir.