Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha triat Manresa per tancar la seva campanya electoral, el cor de Catalunya. Mai fins ara ho havia fet. Barcelona i el seu entorn era la destinació triada, amb la voluntat de fer un final de campanya en un espai de gran format. L'acte tindrà lloc el divendres 24 de juny, dia de Sant Joan, a les 7 de la tarda, al teatre Kursaal de Manresa. Els convergents faran un acte a la capital del Bages amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont; el president de CDC, Artur Mas; el candidat al Congrés dels Diputats, Francesc Homs; i Miquel Calçada, candidat al Senat, a qui acompanyarà l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

La situació actual, en què la formació no surt entre les primeres opcions dels electors, i les ganes de demostrar la voluntat de canvi han portat el partit a fer una revolució en el model de campanya, segons fonts del partit. És per això que l'inici de campanya es va fer a Girona, la ciutat d'on era alcalde l'actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que l'acte central de la campanya es fa a Vic, la terra del candidat per Barcelona, Francesc Homs. En aquest procés de descentralització dels actes, "en una acció de voluntat de fer territori", com explicava anit David Saldoni, alcalde de Sallent i número 8 a la candidatura de CDC, l'acte que tancarà la campanya es farà a Manresa.

El desenvolupament de l'acte de Manresa encara no està del tot definit, però sí que s'ha tancat la participació dels polítics en Puigdemont, President de la Generalitat i principal valor en aquests moments; Francesc Homs, el candidat per Barcelona i que ha de ser el portaveu del grup a Madrid; Artur Mas, expresident de la Generalitat i president de la formació; i el popular Calçada, la darrera incorporació, que lidera la llista al Senat. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, farà d'amfitrió.

En principi es tracta d'un acte que es podrà relacionar molt amb els mítings tradicionals, amb intervencions dels polítics esmentats, i una durada aproximada d'1 hora i mitja.

El diputat i president de CDC del Bages, David Bonvehí, explicava anit, amb satisfacció, el fet que el partit hagués confiat en els convergents del Bages per organitzar aquest míting final. "Va sorgir la proposta en les reunions de campanya, ens van demanar si ens hi vèiem amb cor, i els vam dir que sí", comentava Bonvehí.

La intenció és fer un acte que no sigui de tan gran format com els que s'havien organitzat per campanyes anteriors. De fet, en les darreres eleccions al Congrés del 20 de desembre passat, CDC va tancar la campanya amb un acte a la zona del Fòrum de Barcelona on es van reunir unes 500 persones. A Manresa, el Kursaal té capacitat per a 800 persones assegudes, però David Saldoni assegurava que n'hi volen aplegar un miler. Està previst que els militants de CDC de tot el país puguin arribar a la capital del Bages en autocars. Fins i tot per a la gent de la mateixa comarca se n'organitzaran, per tal de no tenir problemes d'aparcament.