Complerta la primera setmana de campanya, la rivalitat entre els partits que pesquen al mateix calador creix, fins al punt que el líder de C's, Albert Rivera, va prometre que no s'abstindrà perquè Rajoy pugui ser investit, mentre que Pedro Sánchez va demanar el vot per "donar una lliçó" a Iglesias.

Amb la voluntat de recuperar electors que al desembre van preferir al partit taronja, el PP va remarcar el seu missatge que el vot a Rivera afavoreix el PSOE amb la segona part del vídeo que va llançar llavors, sobre una partida de billar en la qual elegir Rivera podia acabar sent una carambola de suport al PSOE. "El temps no ens ha donat la raó. Ens l'ha donat Albert Rivera. No juguis a billar amb el teu vot", aconsella el nou vídeo del PP amb imatges de la firma de l'acord de govern entre ell i Sánchez.

Rivera va dir ben clar que no vol que Rajoy continui governant i que no pensa abstenir-se al Congrés per facilitar la seva investidura, sinó que votarà en contra si insisteix a ser el president, perquè no creu que sigui l'adequat per liderar la nova etapa que necessita Espanya.

Mentrestant, Rajoy va afirmar a RNE que està "esgotada" la proposta del socialista Jordi Sevilla que governi qui reuneixi més suports parlamentaris i que el millor és que ho faci el partit més votat.

Al PSOE, davant el debat sobre la política d'aliances, el vicecoordinador del Comitè Electoral i responsable d'Estratègia, Óscar López, va asseverar que els socialistes "mai i en cap cas" s'abstindran en la investidura de Rajoy.

Alhora, l'enfrontament entre el PSOE i Podem va pujar de to, arran aquesta vegada que Iglesias assegurés a la Cadena Ser que acostuma a consultar amb l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero alguns "dubtes", ja que li resulta algú "solvent i humil" i li sembla "el millor president" de la democràcia. Entre les respostes que li van ploure, l'andalusa Susana Díaz, que el va animar a canviar d'afiliació: "Ja el que li queda al senyor Iglesias és afiliar-se al PSOE i així s'identificarà molt millor" amb els socialistes. A Pontevedra amb al·lusió a Zapatero inclosa, Sánchez va estendre la mà als votants "defraudats" amb Podem i les seves confluències i els va garantir que ell "no els fallarà".

La reivindicació que va fer Iglesias de Zapatero no va estar secundada pel líder d'IU i número cinc per Madrid d'Units Podem, Alberto Garzón, que va recordar les retallades i els rescats bancaris del president socialista.