El líder del PP, Mariano Rajoy, va subratllar ahir a Barcelona que una coalició de govern entre el seu partit i el PSOE permetria abordar millor el debat sobiranista català. "Junts", populars i socialistes tenen "més possibilitats de fer les coses que cadascun per la seva banda", va afirmar.

Rajoy va fer aquesta reflexió en un esmorzar informatiu a Barcelona, organitzat per El Periódico de Catalunya, en què va fer una crida als "moderats catalans" perquè facin front a un independentisme "condemnat al més estèril dels fracassos". I va allargar la mà al Govern per a un diàleg en el marc de les lleis i la Constitució, sempre que sigui "recíproc".

Rajoy va tornar a insistir que oferirà de nou la gran coalició si els resultats de diumenge són semblants als de desembre, i va assenyalar que "l'únic que no es pot fer és repetir eleccions". Per això, el president del govern en funcions diu estar "disposat a governar en solitari", perquè considera que, si no hi ha pacte després dels comicis, cal permetre governar "al que tingui més vots".