El candidat d'Units Podem a la presidència del govern, Pablo Iglesias, va afirmar ahir que si els resultats electorals confirmen les enquestes, intentarà contactar la mateixa nit electoral amb el líder socialista, Pedro Sánchez, per formar un "govern de coalició progressista immediatament".

Així ho va assenyalar ahir, a preguntes dels mitjans de comunicació durant la seva visita a Guadalajara, on s'ha trobat amb els cercles i amb simpatitzants en un passeig pel centre de la ciutat.

Iglesias va assegurar ahir que tenen "bones sensacions" i creu que Units Podem està "molt a prop i pot guanyar les eleccions", per això s'ha mostrat esperançat que la coalició d'esquerres pugui arribar "a un acord amb el PSOE i ser el proper govern d'Espanya". Aquestes bones perspectives per Units Podem es noten, segons l'opinió d'Iglesias, en l'actitud que "ha pres els últims dia el PP".

"Fa la impressió que els seus números interns els diuen que podem guanyar i desperta desesperació en el seu to i les seves interpel·lacions", va comentar Iglesias sobre el PP. Preguntat sobre quan té previst posar-se en contacte amb el candidat del PSOE a la presidència del govern i secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, per oferir-li un pacte de govern si finalment les urnes registren els resultats que assenyalen les enquestes, Iglesias ha afirmat que intentarà contactar "aquesta mateixa nit", en referència al 26 de juny.

"Crec que tindrem un resultat que permetrà pensar immediatament en un govern de coalició progressista i nosaltres estendrem la mà al partit socialista des del minut zero", va assegurar.

El líder d'Units Podem va recórrer ahir el centre de Guadalajara; va partir del Palau de l'Infantado fins arribar a la plaça de Sant Domingo, acompanyat del cap de llista d'Units Podem per la província al Congrés, Ariel Jerez i altres membres de la candidatura.

Amb crits de "president, president" o "sí que es pot", un important nombre de persones es van anar sumant al passeig i van aixecar gran enrenou al centre de la ciutat fins arribar a la plaça de Sant Domingo, on Iglesias i els candidats van compartir la jornada amb membres d'Units Podem en una caseta electoral.

"La gent té una sensació amb nosaltres que no la tenen amb cap partit polític i és que a nosaltres ens toquen, ens agafen i això revela una sensació de proximitat que era necessària en la política espanyola", va afirmar Iglesias. En aquest sentit, ha considerat: "El president del govern no ha de ser una persona que estigui per sobre dels altres, és un treballador, algú que té un contracte amb la ciutadania i el fet que a nosaltres ens vegin com gent corrent fent coses extraordinàries mostra que hi ha moltes coses que poden canviar en aquest país i que estan canviant".

Iglesias va qualificar d'"històrica" la campanya electoral d'aquests dies, que personalment està afrontant "molt bé". "Estic molt fresc i crec que això es nota en les intervencions, en els mítings i en els mitjans de comunicació", va comentar Iglesias.