CDC portarà avui a Manresa, per primera vegada en la història dels convergents, l'acte de cloenda de campanya de cara a les eleccions generals de diumenge. El més important. El muntatge requereix una infraestructura humana i material rellevants. La previsió és aplegar-hi un miler de persones, entre els militants i els simpatitzants, i el ferro del partit.

A dalt de l'escenari hi pujaran un president i un expresident de la Generalitat. Entre els assistents, l'exconsellera Irene Rigau; el diputat al Parlament i portaveu del Grup Parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; els també diputats Marta Pascal, Josep Rull, Maria Senserrich, Lluís Guinó i Antoni Balasch. El coordinador general de CDC, Francesc Sànchez, i Lluís Corominas, vicepresident segon del Parlament de Catalunya.

El diputat bagenc David Bonvehí, que ahir va parlar en nom de JxS per demanar la dimissió de De Afonso (vegeu les pàgines 2 i 3), comenta que "aquest és el míting dels WhatsApp". A nivell local i comarcal, hi ha creats 33 grups pels quals s'ha fet córrer el cartell anunciant l'acte. Només ell, ja té cinc grups per a aquest tema.

Puigdemont marxarà abans

L'acte d'avui començarà a 2/4 de 7 de la tarda al teatre Kursaal, on ahir al matí van muntar a l'escenari una grada de deu metres d'amplada de tres pisos perquè s'hi asseguin els candidats al Congrés de les quatre circumscripcions, i els senadors. Els dos respectius caps de llista, Francesc Homs i Miquel Calçada, intervindran al míting, juntament amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que haurà de marxar abans que s'acabi per anar a rebre a Barcelona el president francès Françoise Hollande, que assistirà al Camp Nou a la final del campionat francès de rugbi; i el president de CDC i ex president de Catalunya, Artur Mas. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, hi farà d'amfitrió i obrirà l'acte, que durarà una hora. Puigdemont parlarà tot seguit i Homs el tancarà. La previsió és que Puigdemont, Mas, Homs i Calçada arribin cadascú per la seva banda i que un dels dos presidents ho faci una estona abans per caminar un tros del Passeig per saludar la gent.

Un miler d'actes

L'objectiu és omplir el Kursaal, que té un aforament per a 803 persones, amb un miler, per a la qual cosa es posaran cadires als passadissos superiors de la Sala Gran, on es farà, i es podria ubicar gent a la Sala Petita si fes falta. Hi ha 45 mitjans acreditats, evidentment, molts més que en un míting o acte de campanya normal, dels quals, per a aquestes eleccions, CDC n'ha organitzat més d'un miler per tot Catalunya. Les unitats mòbils estacionaran al Passeig, davant del Casino, i els autocars arribaran al carrer d'Àngel Guimerà per deixar la gent a prop del teatre. Tot seguit, aniran a aparcar a la zona del Congost fins que s'acabi. La previsió és que n'hi hagi tres amb gent de la comarca, un per a tota la premsa i "dos o tres més de la resta del territori". Bonvehí explica que "Convergència està dividida a nivell territorial en vegueries i cada territori s'organitzarà per portar la gent" a Manresa. Entre les persones que els ompliran hi aniran les que integren les llistes al Congrés i al Senat.

El disseny de l'acte el porta el comitè central de campanya a Barcelona, que la setmana passada va visitar el Kursaal per coordinar-se amb l'equip tècnic del teatre. El lloguer de l'espai, explica Bonvehí, es va concretar fa vint dies. El cost: 5.000 euros. El cost total de l'acte: 6.000, el doble o triple que la resta de mítings. "Els de Lleida i Tarragona que s'ha fet aquests dies n'han costat 2.000 o 3.000. A molts municipis, si ho fas en els espais de campanya que hi posen els ajuntaments, són gratuïts. Només s'han de pagar si són especials".

No hi haurà càtering, "només quatre aigües" i, quant als temes relacionats amb la seguretat, "CDC té un equip que aquests dies s'ha posat en contacte amb la Policia Local" per lligar la logística. Amb aquest objectiu, "es reservarà tota la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Carrió de 10 del matí a 11 de la nit". El muntatge de l'acte, que començarà a les 10 del matí, "mou vuit o nou persones de la comarca que ajuden a nivell logístic, i des de Barcelona n'hi ha vuit o nou més". A banda de les quatre que hi posa el Kursaal, que ahir al matí van muntar la grada de tres pisos a l'escenari. Per acabar de vestir l'escenografia, el partit hi afegirà el faristol on es faran els parlaments i una pantalla gran. "Quan acabi el míting es desmunta i en dues hores està tot a fora".

El disseny del cartell, la música que sonarà, que és diferent per a cada campanya; l'ordre de les intervencions... ho porta "el comitè central de campanya de Barcelona", si bé hi ha algun aspecte que s'externalitza. "Aquesta vegada, en ser un míting final i no territorial, només parlaran Miquel Calçada, que és el número u al Senat. El Mas, el Puigdemont i el Quico".

WhatsApp, fulls i correus

A banda de la difusió de l'acte per WhatsApp, "s'han repartit 20.000 fulls a nivell del Bages, i hem enviat uns 5.000 correus electrònics entre els militants, simpatitzants, la gent que ha participat en la refundació del partit, i als regidors".