El líder de Podem, Pablo Iglesias, va exigir ahir la dimissió o cessament "fulminant" del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per usar l'Estat de Dret per "atacar" rivals polítics i per la poca formalitat que hi ha al seu Ministeri.

Iglesias va fer aquestes afirmacions després que IU, Podem i les seves confluències hagin demanat la compareixença de Fernández Díaz al Congrés perquè expliqui les gravacions en les que suposadament conspira amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya contra CDC i ERC.

"Davant una actuació tan greu d'un ministre de l'Interior, és raonable que doni explicacions davant la seu del legislatiu", va argument el secretari general de Podem. Després de subratllar que la decisió està en mans del president del Congrés, el socialista Patxi López, va recalcar que, "d'acord amb dret i al sentit comú", el ministre hauria de comparèixer.

Segons la seva opinió, Fernández Díaz no hauria de continuar com a ministre, ja que les gravacions "deixen clar" que "ha utilitzat instruments de l'Estat de Dret que serveixen per protegir-nos a tots per atacar rivals polítics".