Rajoy assegura que se sabrà qui va gravar la conversa

El cap de l'executiu espanyol nega que hi hagi cap "conspiració" contra els partidaris de la independència de Catalunya

30.06.2016 | 07:13
El president en funcions Mariano Rajoy, ahir

El president del govern, Mariano Rajoy, va explicar que la investigació oberta davant la gravació al ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya permetrà conèixer-ne l'autor i va rebutjar que hi hagi una "conspiració" contra els independentistes catalans.
Rajoy es va referir a la difusió d'aquesta gravació en declaracions als periodistes a la localitat de Huelva de Santa Olalla del Cala abans de participar en un acte de campanya del seu partit al costat de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez.
Rajoy va dir que "algú ha posat en circulació una curiosa teoria de conspiració contra l'independentisme català quan el que hi ha hagut és una reunió entre dues persones que tenen entre les seves obligacions, i potser la més important, perseguir el delicte".
"Per tant, tot això és una història que no produirà cap efecte en cap campanya", va recalcar. Va dir que el que el preocupa d'aquest assumpte és que algú hagi gravat fa dos anys una conversa entre el ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya i es faci pública dos anys després i a quatre dies d'unes eleccions.
"Això és el que hem ordenat investigar i crec que tenim possibilitats reals d'arribar a saber qui ha fet aquest tipus de gravacions", va avançar Rajoy. Va assegurar desconèixer de moment qui ha pogut ser l'autor i va dir que no té cap teoria al respecte i que ell, com a president del Govern, només pot tenir certeses i seguretats i no pot posar en circulació rumors.
Davant la possibilitat que la gravació estigui falsejada, va afirmar desconèixer-ho i va recordar que hi ha moments en els quals no se sent gaire bé. "Jo no puc avançar esdeveniments ni parlar de coses que desconec. Jo he de parlar del fonamental", va assenyalar.
Per Rajoy, el fonamental és que algú va fer aquesta gravació i que acusar de conspiració contra els independentistes catalans el ministre i el cap de l'OAC nomenat pel Parlament per dos terços dels seus membres, "no deixa de ser una broma".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema