El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que va mantenir una única reunió amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya el 2013, Daniel de Alfonso, però nega haver-li promès el seu "suport en tot" a canvi d'"alguna cosa" i va descartar accions judicials contra ell.

Van ser les primeres paraules de Rivera després de la declaració del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que ha assegurat que Rivera el va visitar al seu despatx i li va prometre "suport en tot" a canvi que li donés "alguna cosa".

El candidat va explicar que la reunió que va mantenir amb De Alfonso, a petició d'aquest, va ser un dia entre setmana de juny del 2013 i va ser de caràcter "rutinari".

Van parlar de les funcions ordinàries de l'Oficina, va detallar, i Rivera sí que li va sol·licitar que treballés amb independència contra la corrupció i el frau a Catalunya.

Va argumentar que no té res que desmentir perquè "no hi ha cap acusació", incidint en que es va citar amb ell "amb tota normalitat" i com van fer altres portaveus del Parlament.

"Ho tornaria a fer", va subratllar Rivera en recordar que Ciutadans ha demostrat "de sobres" que una de les seves prioritats és la lluita contra la corrupció.

Ciutadans, va assenyalar Rivera, va ser un dels partits que va abonar la creació de l'Oficina Antifrau, en considerar que era un instrument "necessari" per combatre el frau, cosa que no va fer Convergència en un primer moment, ha precisat el candidat.

Rivera no contempla per ara emprendre accions legals contra De Alfonso i es limitarà "a dir la veritat" com està fent. "No sóc fiscal ni advocat de l'Estat", va respondre davant la insistència dels periodistes perquè aclarís si preveu actuar judicialment contra el director de l'oficina.

Daniel De Alfonso, durant la seva compareixença d'avui davant el Parlament de Catalunya, ha afirmat ser víctima d'un "judici sumaríssim" arran de la filtració de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i va arremetre contra aquells que li han llançat "injúries i calúmnies".

Sobre les gravacions del ministre de l'Interior, ahir Rivera va insistit que Fernández Díaz ha de dimitir si es confirma que va intentar construir proves contra els partits de l'oposició i es va mostrar sorprès que el president del Govern, Mariano Rajoy, dubtés aquest dimecres que aquestes converses s'haguessin produït quan fins i tot el mateix ministre les ha reconegut.