Un grup de treballadors públics de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) van lliurar ahir a la Mesa del Parlament un escrit en el qual es desmarquen del seu director, Daniel de Alfonso, al qual recorden que per llei està subjecte al deure de mantenir la confidencialitat de les seves investigacions.

Al document, aquest grup de treballadors lamenten "profundament" que el nom i la reputació d'una institució que per llei té l'encàrrec de "preservar la transparència i la integritat al sector públic de Catalunya" hagin resultat "compromesos" arran de les converses divulgades entre De Alfonso i Jorge Fernández Díaz.

"Demanem que es distingeixi, a l'hora de fer la valoració (d'aquestes converses), entre la institució i la persona que, amb caràcter transitori (nomenada pel Parlament a proposta del Govern), ocupa la direcció", remarca l'escrit.

Al document, els treballadors adverteixen al seu director que tot el personal de l'Oficina ha signat un compromís de "confidencialitat i transparència" i que el seu incompliment comporta l'exigència de responsabilitats penals o administratives, així com el deure d'indemnitzar l'entitat "en una quantia equivalent al triple del sou brut anual corresponent al moment de l'incompliment".

Els treballadors llancen un missatge a la cambra garantint que quan han participat en l'elaboració d'informes incorporats en els expedients d'investigació o anàlisis han tingut en compte "únicament i exclusivament" criteris tecnicojurídics.