En la conversa, ara filtrada, que van mantenir fa dos anys el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, també es va parlar d'utilitzar un cas sobre l'aleshores alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, com a arma contra el procés sobiranista. Es tracta de presumptes irregularitats en despeses que l'exalcalde va carregar a l'Ajuntament. "El tenim enxampat, enxampat, enxampat", diu De Alfonso a Fernández Díaz. "Aquest és un pájaro, eh? Què fareu amb això?", pregunta el ministre. "Això sí que va a Fiscalia", replica De Alfonso. "Això fes-ho ja", rebla Fernández.

Més endavant de la conversa De Alfonso adverteix que les conseqüències de la causa contra Vila d'Abadal poden ser menys importants. "No és tan gros com un conseller", diu. Fernández Díaz li dóna la raó, però afegeix: "No, si, però Vila d'Abadal, president de l'AMI i alcalde de Vic, compte... No, no, no, ui, ui, ui... Això li fa un mal!".

A partir d'aquí, Fernández Díaz insisteix en la celeritat per presentar el tema davant la Fiscalia. "Jo estic a les teves ordres", li afirma De Alfonso. "Això és un torpede a la línia de flotació", constata el ministre. "Jo a les seves ordres, ministre, si sóc aquí per intentar aportar alguna cosa a la solució del problema", indica el director de l'OAC.

Després, Fernández Díaz qualifica Vila d'Abadal de "talibà absolut" i recorda que presideix una de les tres institucions "que està movent tot això i tal". Per això insisteix en què la investigació de l'OAC "és un torpede" i insisteix: "Porta-ho quan abans millor, eh. I de seguida que ho hagis portat ens ho dius...".