El president d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar ahir votar el seu partit perquè, "a més d'estar als antípodes del PP" i que "no té cap flanc feble on els enemics de Catalunya es puguin acarnissar, està net (de corrupció) com una patena". A l'acte de final de campanya d'ERC al Passeig del Mar de Palamós davant unes 600 persones, Junqueras es va preguntar què més fa falta perquè el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es convenci que Esquerra "està neta i que són ells els que estan bruts com una claveguera".

"Hi ha moltes opcions polítiques a les que votar, -va admetre- i totes han tingut oportunitats de guanyar, però ara es tracta de fer-ho tan bé com es pugui, i aquí hi ha una formació que sempre ha estat lleial a la independència, i es diu ERC". "Nosaltres no tenim cap flanc feble on els enemics es puguin acarnissar", va afirmar en una clara referència a partits que, com CDC, tenen casos de corrupció oberts als tribunals "i, per tant, tenim totes les fortaleses". "Només hi ha un partit republicà, d'esquerres i independentista en aquestes eleccions, i que està als antípodes del PP; no li neguem l'oportunitat de guanyar", va reclamar.

Junqueras va retreure a Fernández Díaz que "arremeti ara" contra el diari que ha filtrat les gravacions, Público, i que "es faci la víctima" perquè "si no volia que se sabessin les seves converses ho tenia fàcil, que no hagués conspirat".

Al mateix acte, el cap de llista d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, va assenyalar que, "si des del govern central un partit com el PP, que és residual a Catalunya (...) ens amenaça, és perquè ERC només té els 85 anys d'història impol·luta que ens contemplen". "No volem guanyar el PP o el PSOE sinó expulsar un estat que ens va en contra", va precisar abans d'afirmar que "l'únic dubte que hi haurà el dia 27 és amb qui governarà el PP de Mariano Rajoy, amb Susana Díaz o amb Albert Rivera?". "Per quants ministeris Podem vendrà la plena sobirania d'aquest poble?", es va preguntar.