El socialista Pedro Sánchez va advertir ahir que el que ha passat al Regne Unit es deu a la "confluència entre una dreta irresponsable i el populisme" i va demanar el vot per evitar això a Espanya. "Jo no vull això per a Espanya, la sortida és un PSOE fort i guanyador que aposti per la socialdemocràcia". Sánchez va apel·lar al Brexit per reclamar el vot davant unes 500 persones en un acte a Madrid al costat de Felipe González. Tot i que va reconèixer que el resultat del referèndum al Regne Unit a favor de sortir de la UE és un "cop molt dur", el candidat del PSOE va dir que no és el "definitiu", pel que va cridar els espanyols "reaccionar" aquest diumenge amb el seu vot.

Després d'insistir que "no es pot solucionar un problema (Rajoy) amb un altre problema (Iglesias)", va fer una crida als presents a anar a votar amb "alegria" per "deixar enrere els del sorpasso i donar la sorpresa" .

En un dels districtes més poblats de Madrid, on els socialistes van guanyar a Podem el desembre per menys de cent paperetes, Sánchez va instar especialment les dones a "liderar el canvi polític dient sí al PSOE i al canvi segur".

En el mateix míting, l'expresident del govern Felipe González va assegurar, en al·lusió a Podem, que el PSOE no pot ser "soci de govern" de "populistes rupturistes de pseudoesquerra" que pretenen "trossejar" el país amb un referèndum.