A un elevat nombre d'empreses i llars del país encara no arriben les línies d'ADSL ni la fibra òptica. En altres, la seva connexió és deficient amb velocitat i talls intermitents degut a la distància existent entre la central i el client. L'obstacle principal és que la majoria de proveïdors d'Internet no tenen una xarxa de banda ampla suficient i no donen cobertura a determinats polígons, barriades i entorns rurals. Això, però, no implica que el nostre negoci o habitatge no pugui gaudir d'accés a Internet a alta velocitat, tal com oferiria una línia d'ADSL tradicional, o fins i tot superior. Cal buscar altres solucions, que el mercat ja ofereix.

Un dels sistemes que trobem és l'ús de la tecnologia sense fils Wi-Fi o, dit d'altra manera, l'accés a Internet d'alta velocitat a través de radiofreqüència. A tot el territori del Bages, aquest exclusiu servei l'ofereix l'empresa Kouten. Són especialista en dur Internet d'alta velocitat a empreses i llars que es troben en llocs on la xarxa de banda ampla és deficient o inexistent.

Kouten ofereix als seus clients una instal·lació bàsica, ràpida i efectiva. Amb dues hores la seva empresa pot passar a tenir un internet més veloç i competent. El material que es necessita és una antena i un router. En resum, una senzilla estructura que pot quedar operativa l'endemà mateix de la contractació.

Com funciona? Cada usuari té una antena instal·lada a la teulada, que és l'encarregada de captar el senyal d'Internet i comunicar-se amb el repetidor de l´operador de Kouten més proper. Seguidament, a través d'un cable, el senyal d'Internet passarà de l'antena a un router wi-fi instal·lat dins de l'edifici. Aquest router dona servei a través de cable i també a través de wi-fi. Amb ell es donarà accés a la xarxa a qualsevol ordinador, smartphone, tauleta, videoconsola o aparell que tinguem a l'oficina.

El sistema que ofereix Kouten està testejat i en actiu. Per exemple, les empreses del polígon industrial de Salelles, al municipi de Sant Salvador de Guardiola, l'utilitzen des del 2013. Altres nuclis industrials com Manresa, Artés, Cabrianes, Sallent o Navarcles també gaudeixen ja del seu servei. En un pla més individual, urbanitzacions com Pineda de Bages, Brucardes i Calders, pobles petits com Talamanca o Sant Mateu de Bages i llars de la Catalunya central ja disposen d'accés a la xarxa d'alta velocitat gràcies a la radiofreqüència proporcionada per l'empresa manresana.

Kouten ofereix velocitats de descàrrega de 10 i 15 MB

Kouten posa a disposició dels seus clients dues tarifes assimètiques, pensades per a oficines i particulars. La primera, anomenada internet simètric, està destinada a empreses que necessiten un caudal important de descàrrega i càrrega de dades (treballs amb FTP, enviament constant d'informació, etc). Kouten els garanteix un 90% de caudal i els ofereix diverses opcions, el pack Bàsic, el Plus, el Plus-e i l'Ultimate. Kouten proposa tarifes de 4, 6 i 12 MB de descàrrega i càrrega, amb el plus de donar als seus clients l'opció d'un projecte a mida si l'empresa necessita més de 15 MB.

La segona opció, destinada als particulars, s'anomena internet asimètric. L'oferta consisteix en 10 MB reals de descàrrega amb garantia de servei fins al 90 %, i 2 MB de pujada. El preu és de 32,5 euros + IVA/mes. També hi ha una opció superior, amb 15 MB de descàrrega i 3 MB de pujada. Cal tenir en compte que totes les velocitats que ofereix Kouten no tenen cap limit de descarrega.

Altres serveis que ofereix Kouten als seus usuaris són la possibilitat de fer còpies online, accés a un espai virtual -núvol- de forma ràpida, i connectar amb webcams o discs durs remotament i amb fluïdesa. Kouten treballa i prioritza el nostre territori, dedicant els seus esforços a tombar barreres tecnològiques per facilitar la tasca de la nostre gent.

Com pots contactar amb Kouten?

Els trobaràs a Manresa, al carrer Súria, 6 (al costat de la parada de ferrocarrils Manresa-Baixador)

Al telèfon 902 08 08 77.

Al correu info@kouten.cat

I al web: http://www.kouten.cat/