Instal·lats a Sant Feliu de Pallerols, la companyia Font Sans elabora una variada línia de productes embotits i curats de gran qualitat i amb un sabor únic. La seva estructura productiva li permet atendre els mercats més exigents. L’empresa produeix llonganisses, baiones, cansalades, lloms i pernils elaborats amb mètodes tradicionals a partir de les millors carns de porc i després d’un acurat procés de salat i curació.

Com ha canviat i evolucionat l’empresa amb el pas dels anys?

Doncs en el fons no ha canviat gaire. Sí que és veritat que les instal·lacions s’han anat adequant a la normativa i també modernitzant tecnològicament, però de fet som en un edifici que va ser construit al 1934, ampliat el 1963 i fins avui. Quant al producte, intentem mantenir l’essència de les aromes i sabors de sempre, amb processos lents i respectuosos amb la tradició.

En els darrers anys, quines noves línies ha posat en marxa l’empresa?

Ens hem centrat en el producte tradicional, de forma diferenciada de les grans marques i hem augmentat la nostra xifra d’exportació.

Quin és el seu mercat?

El nostre mercat està repartit actualment entre Europa i Espa-nya. A Europa tenim presència a França, Holanda, Bèlgica, Alemanya i Regne Unit.

Com els ha ajudat BBVA en tot aquest procés?

Ens ha ajudat a ampliar la capacitat de producció i curació de producte, així com les zones d’emmagatzematge. També hem actualitzat alguns assecadors, hem guanyat capacitat i precisió en el procés.

Com ha estat el tracte amb l’entitat financera?

Sempre ens hem entès, tant per la nostra saludable situació financera i de resultats, com per l’interès de l’entitat financera donar suport al nostre projecte.

Com encaren ara el futur?

Tenim posada la mirada en Europa i el món. Font Sans som una empresa familiar que lluitem des del 1917. Avui, els meus fills, que representen la quarta generació, tenen el repte de portar l’experiència gastronòmica dels nostres productes tradicionals arreu del món.